Εξαφανίστε το φριζάρισμα…για πάντα!

Ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί πολύ ευεργετικά για την επιδερμίδα, δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά! Η υγρασία του αέρα και η ζέστη δε βοηθούν αρκετά στη διατήρηση της ενυδάτωσης της τρίχας με αποτέλεσμα να φριζάρουν. Ό,τι τύπο μαλλιών και να έχουμε, ακόμα και τα πιο λεπτά και ίσια μαλλιά, είναι σε ένα βαθμό επιρρεπή στο φριζάρισμα. Μάθετε μερικά tips για να απαλλαγείτε αυτό το καλοκαίρι από το φριζάρισμα!

Tip1: προτιμήστε ένα σαμπουάν με ενυδατικά στοιχεία και συνδυάστε το με ένα αντίστοιχο conditioner. Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, επιλέξτε κάποιο με ανάλαφρη σύνθεση αλλά πλούσιο σε ενυδάτωση! Θα είναι το όπλο σας ενάντια στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας.

Tip2: ένα σημείο κλειδί για να φριζάρουν λιγότερο τα μαλλιά, είναι να μην ερεθίσετε το θύλακα της τρίχας. Αυτό μπορεί να γίνει όταν τρίβετε το κεφάλι έντονα καθώς λούζεστε και όταν τα στεγνώνετε τρίβοντας την πετσέτα πάνω τους. Για να απορροφήσετε την υγρασία στα βρεγμένα μαλλιά, πιέστε απαλά την πετσέτα πάνω τους αρκετές φορές και πριν αρχίσουν να στεγνώνουν έστω και λίγο, εφαρμόστε ένα ενυδατικό serum με σιλικόνη που θα θωρακίσει την ενυδάτωση στην τρίχα.

Tip3: εάν κάνετε styling με πιστολάκι, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μεταλλικό σκελετό ώστε να κρατάει αρκετή θερμότητα, με μια μίξη από φυσικές και τεχνητές τρίχες. Αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά να "στρώσουν" πιο εύκολα και να είναι λεία.Τέλος, ψεκάστε μια οδοντόβουρτσα ή μία πολύ λεπτή βούρτσα με λακ και περάστε ελαφρώς τις ρίζες για να προστατέψετε πλήρως τα μαλλιά από το φριζάρισμα!