Πόσο καθαρή είναι η βούρτσα των μαλλιών σας;

Μπορεί να μην ξεχνάτε να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ, πόσο συχνά όμως καθαρίζετε τη βούρτσα των μαλλιών σας; Σίγουρα κάθε φορά που χτενίζεστε, αφαιρείτε τις τρίχες που παραμένουν στη βούρτσα όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να υπάρχει σωστή υγιεινή στην επιφάνειά της. Διαβάστε πως πρέπει να απολυμάνετε σωστά τη βούρτσα σας!  

Ίσως ακούγεται περίεργο αλλά η καθαρή βούρτσα μπορεί να συνεισφέρει στη γυαλάδα και την καθαριότητα των μαλλιών. Εάν έχετε πλαστική βούρτσα ή χτένα χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα από 1 φλιτζάνι ξύδι και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήστε τη βούρτσα/χτένα σας μέσα σε αυτό για 20 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε το ειδικό μπλε αντισηπτικό διάλυμα από καταστήματα για επαγγελματικό εξοπλισμό κομμωτηρίων.

Εάν η βούρτσα σας έχει φυσικές τρίχες, γεμίστε ένα μπολ με χλιαρό νερό και σαπούνι και τρίψτε ελαφρά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ο καθαρισμός της βούρτσας/χτένας είναι απαραίτητος, προκειμένου να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που μένουν σε αυτή κατά το χτένισμα ενώ συμβάλει στην καθαριότητα των μαλλιών και του δέρματος του κεφαλιού.