9 πράγματα που κάνουν τα μαλλιά σας εύθραυστα!

Τα μαλλιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Η περιποίησή τους, όμως, δεν πρέπει να φθάνει στην υπερβολή γιατί τότε μπορεί να υπάρξει αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ό,τι τύπο μαλλιών και να έχετε, υπάρχουν μερικοί χρυσοί κανόνες για να έχετε πάντα υγιή και όμορφα μαλλιά. Διαβάστε πώς να το πετύχετε!

Τα λούζετε καθημερινά: το καθημερινό λούσιμο μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού. Αν όμως είναι απαραίτητο για τον τύπο μαλλιών σας, δοκιμάστε ένα απαλό σαμπουάν κατάλληλο για συχνή χρήση και χρησιμοποιήστε το κάνοντας απαλό μασάζ στις ρίζες και πιο ελαφρά κατά μήκος των μαλλιών σας. Δε χρειάζεται να τρίβετε τα μαλλιά σας γιατί έτσι αποδυναμώνονται.

Φοβάστε το ψαλίδι: η ψαλίδα και οι ξηρές άκρες όχι μόνο καταστρέφουν την εικόνα των μαλλιών σας αλλά εμποδίζουν την ανάπτυξη τους και δημιουργούν κόμπους. Επισκεφθείτε το κομμωτήριο ανά έξι μήνες τουλάχιστον, κουρεύοντας τα μαλλιά σας έστω και λίγο προκειμένου να αποφύγετε την ψαλίδα.

Χτένισμα σε υγρά μαλλιά: όταν τα μαλλιά είναι υγρά είναι πολύ πιο εύθραυστα για αυτό θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτική κατά το χτένισμά τους και να χρησιμοποιείτε μια αραιή χτένα για να τα ξεμπερδέψετε.

Χρησιμοποιείτε πολύ ζεστές συσκευές: η θερμότητα είναι ο απόλυτος εχθρός των μαλλιών. Όσο μπορείτε προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε υπερβολικά το πιστολάκι ή ψαλίδια και πρέσες. Όταν το κάνετε, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε από πριν ένα προστατευτικό προϊόν κατά της θερμότητας.

Αποφεύγετε την ενυδάτωση: τα μαλλιά σας χρειάζονται συνεχή ενυδάτωση γι’αυτό δεν πρέπει να παραλείπετε τις μάσκες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα σύντομης ενυδάτωσης καθημερινά μόνο στις άκρες και 2 φορές την εβδομάδα σε όλα σας τα μαλλιά.

Το δέρμα σας: θα πρέπει να είσαστε προσεκτική με τα σαμπουάν που επιλέγετε και να χρησιμοποιείτε μια φορά την εβδομάδα ειδικό λάδι για να ενυδατώνετε το δέρμα στο κεφάλι σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Έτσι διεγείρετε τις ρίζες των μαλλιών σας και τις δυναμώνετε.

Τριβή: όταν τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα για να απορροφήσετε την υγρασία, τα ταλαιπωρείτε. Δοκιμάστε να τα "πατάτε" ελαφρά με την πετσέτα και όχι να τα τρίβετε.

Η αλογοουρά: σίγουρα είναι το πιο βολικό και γρήγορο χτένισμα, όμως πρέπει να το κάνετε προσεκτικά για να μην τραυματίζετε τα μαλλιά σας. Μη τα τεντώνετε υπερβολικά πίσω γιατί έτσι αδυνατίζετε τις ρίζες τους. Επίσης, μην τα σφίγγετε υπερβολικά με το λαστιχάκι. Δοκιμάστε να κάνετε ένα χαλαρό πιάσιμο και για να σταθεροποιήσετε τη θέση της αλογοουράς δοκιμάστε μια φουρκέτα ή ένα τσιμπιδάκι.

Βαφή: σίγουρα τα χημικά της βαφής είναι βλαβερά για το δέρμα και τα μαλλιά σας. Προτιμήστε να κάνετε χρώματα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό σας και μην κάνετε ακραίες αλλαγές, ειδικά εάν έχετε μακριά μαλλιά.