No Make Up makeup: απογειώστε το!

Ποια από εσάς δε θέλει ειδικά τώρα το καλοκαίρι ένα τέλειο φυσικό look; Για να είναι ένα μακιγιάζ "άφαντο" στο δέρμα, πρέπει πρώτα από όλα να έχουμε επιλέξει τις κατάλληλες αποχρώσεις και να δουλεύουμε το κάθε προϊόν πολύ καλά στην επιδερμίδα ώστε να φαίνεται ενσωματωμένο. Μάθετε μερικά μυστικά που κάνουν τη διαφορά στο συγκεκριμένο look!

Περιποίηση: οποιοδήποτε look δείχνει πολύ καλύτερα όταν ο καμβάς μας (η επιδερμίδα) είναι καθαρός. Ακολουθήστε μια σειρά από βήματα που λειτουργούν για το δικό σας δέρμα και μη παραλείπετε τις τρεις βασικές μορφές περιποίησης: καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση!

"Μαλακώστε" τις ατέλειες: το σωστό primer θα σας βοηθήσει σε αυτό! Με αυτό τον τρόπο, πόροι και δυσχρωμίες μπορούν πολύ πιο εύκολα να "κρυφτούν" χωρίς να χρειάζονται στρώσεις από προϊόντα, τα οποία βαραίνουν την όψη του δέρματος.

Foundation: αν δεν το χρειάζεστε απλά παραλείψτε το! Αν πάλι νιώθετε ότι θέλετε λίγη κάλυψη προτιμήστε ένα tinted moisturizer ή μια bb cream. Θυμηθείτε ότι η δουλειά ενός foundation δεν είναι να καλύψει ατέλειες, κάτι που κάνει το concealer, αλλά να δώσει ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα! Δώστε προσοχή στη σωστή απόχρωση για το δικό σας δέρμα!

Πούδρα: θα πρέπει να την αποφεύγετε αφού παίρνει κάθε φυσική γυαλάδα από το δέρμα κάνοντάς το λιγότερο "αληθινό". Αν έχετε λιπαρό δέρμα, εφαρμόστε πολύ ελαφρά και προτιμήστε blotting sheets για την απορρόφηση της λιπαρότητας. Αλλά θυμηθείτε: το φυσικό δέρμα δεν είναι ποτέ matte!

Concealer: less is more όσον αφορά στο concealer! Είτε το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε μαύρους κύκλους, είτε για να καλύψετε δερματικές ατέλειες, πρέπει να το κάνετε σωστά! Είναι πιο φυσικό να φαίνεται μια ατέλεια από το να υπάρχουν εμφανείς στρώσεις προϊόντος. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το ενσωματώσετε με το δέρμα και να το κάνετε αόρατο!

Κρεμώδης σκιά: η υφή κρέμας μιμείται κατά κάποιο τρόπο τη φυσική όψη του δέρματος, επιτρέποντας έτσι να τονίσετε τα μάτια σας χωρίς εμφανή στοιχεία μακιγιάζ! Επιλέξτε μια στο χρώμα της επιδερμίδας σας και σβήστε καλά μέχρι να μην φαίνονται η αρχή και το τέλος της στο μάτι!

Κρεμώδες ρουζ: σε αντίθεση με ένα ρουζ πούδρας, αυτή η υφή δένει τέλεια με το δέρμα, δίνοντας φυσική λάμψη και χρώμα υγείας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε σβήσει πολύ καλά περιμετρικά του ρουζ, επιλέξτε έναν τόνο που μιμείται αυτόν του δέρματός σας και αποφύγετε τα neon χρώματα!

Διάφανο χρώμα στα χείλη: μπορείτε να εφαρμόσετε και λίγο από το κρεμώδες ρουζ σας αλλά αν προτιμάτε κάτι εντελώς ουδέτερο, ένα lip balm είναι αρκετό! Δουλέψτε το καλά με τα δάχτυλά σας, καλύπτοντας κάθε πτυχή των χειλιών και μετά πατήστε ελαφρά με ένα χαρτομάντιλο για να απομακρύνετε το περιττό προϊόν!