Σίγουρα έχετε επιλέξει το σωστό πιστολάκι μαλλιών;

Το πιστολάκι είναι ένα hot tool που δε λείπει από καμία γυναίκα, είτε για απλό στέγνωμα μαλλιών, είτε για styling. Φυσικά, η θερμότητα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά μας, για αυτό θα πρέπει το πιστολάκι μας να έχει κάποια χαρακτηριστικά που θα το κάνουν πιο φιλικό προς τα μαλλιά, δίνοντάς μας όμως το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Τα watt: όσα περισσότερα watt έχει, τόσο πιο μεγάλη θερμοκρασία μπορεί να φθάσει και συνεπώς να προσφέρει πιο γρήγορο στέγνωμα. Το ιδανικό είναι 1800 με 1850 watts.

Τεχνολογία ιόντων: για ταχύτερο στέγνωμα τα πιστολάκια με τεχνολογία ιόντων μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία μέχρι και 70% ενώ παράλληλα κάνουν τα μαλλιά πιο απαλά και εμποδίζουν το φριζάρισμα. Η ιδέα είναι ότι τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας από τα μαλλιά ώστε να μη χρειάζεται πολύ υψηλή θερμότητα για να στεγνώσουν, που σημαίνει λιγότερη φθορά στα μαλλιά!

Tip: πριν χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, αφήστε όσο περισσότερο μπορείτε τα μαλλά σας να στεγνώσουν με τον φυσικό αέρα ή τυλίξτε τα με μια πετσέτα όσο περιμένετε. Έτσι θα χρειαστεί λιγότερη ώρα για στέγνωμα με το πιστολάκι, συνεπώς λιγότερη φθορά για τα μαλλιά σας. Τέλος, να θυμάστε πως για να χρησιμοποιήσετε βούρτσα για το styling, τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι κατά 80-90% στεγνά!

Διαβάστε επίσης: