Χτενίζεστε σωστά ;

Το να χτενίζεστε σίγουρα δεν απαιτεί καθόλου σκέψη αλλά τεχνική. Οι βούρτσες, οι χτένες και όλα τα "εργαλεία" μαλλιών βοηθάνε στην υγεία τους, ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά έτσι ώστε να μην τραυματίζονται, να μη φθείρονται και χάνουν τη λάμψη τους. Ακολουθήστε τα σωστά βήματα για όμορφα και λαμπερά μαλλιά.

Μη βουρτσίζετε τα υγρά μαλλιά! Όταν είναι υγρά τα μαλλιά χάνουν την ελαστικότητά τους και το χτένισμα με μια βούρτσα μπορεί να τα σπάσει. Χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά με ένα ειδικό conditioner για κόμπους και προτιμήστε μια χτένα με "δόντια" και όχι βούρτσα.

Ποιότητα όχι ποσότητα! Δεν είναι αναγκαίο να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας 100 φορές για να είναι λαμπερά! Ανάλογα την πυκνότητά τους, 10 με 20 περάσματα με τη βούρτσα είναι αρκετά κάθε φορά. Ξεκινήστε χτενίζοντας τις άκρες και συνεχίστε σταδιακά προς τις ρίζες και τέλος από τις ρίζες προς τις άκρες.

Επιλέξτε την κατάλληλη βούρτσα! Αν τα μαλλιά σας είναι χοντρά και σκληρά, προτιμήστε μια βούρτσα με μίξη από συνθετικές και φυσικές τρίχες ενώ αν έχετε λεπτά μαλλιά προτιμήστε μια βούρτσα με φυσικές, χοντρές τρίχες.