Συχνά λάθη στον καθαρισμό του προσώπου!

Μπορεί να γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας ωστόσο πολλές φορές κάνουμε κάποια πράγματα λάθος, τα οποία στοιχίζουν στην υγεία του δέρματός μας. Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη;

Σωστό καθαριστικό προϊόν: σκοπός είναι να καθαρίζει το δέρμα και να το προετοιμάζει για τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης όπως οι κρέμες και τα serums. Επιλέξτε ένα σαπούνι προσώπου που δε θα ξηράνει το δέρμα και θα αφήσει αίσθηση τραβήγματος!

 

Πρώτα τα χέρια: πριν καθαρίσετε το πρόσωπό σας, πρέπει πρώτα από όλα να έχετε καθαρά χέρια. Διαφορετικά μεταφέρετε βακτήρια από τα χέρια στο πρόσωπο, προκαλώντας μολύνσεις!

 

Χλιαρό νερό: το να πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι είναι μύθος, όπως και το ότι με το πολύ ζεστό καθαρίζει καλύτερα. Και τα δύο άκρα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και σπασμένα αγγεία. Προτιμήστε χλιαρό νερό!

 

Προετοιμασία: ποτέ μην εφαρμόζετε το καθαριστικό σε στεγνό πρόσωπο γιατί δε θα είναι αρκετά αποτελεσματικό και θα ξηράνει το δέρμα. Πρώτα βρέξτε το πρόσωπό σας, δουλέψτε το καθαριστικό στα δάχτυλά σας και μετά με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.

 

Ξεβγάλετε καλά: τα υπολείμματα από σαπούνι και ρύπους στο δέρμα, το ξηραίνουν και φράζουν τους πόρους. Ξεβγάλετε καλά το σαπούνι από το πρόσωπο, μέχρι να είναι εντελώς καθαρό. Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε επίσης καλά τη γραμμή των μαλλιών στο στεφάνι και γύρω από τα αυτιά, το λαιμό και γύρω από τη μύτη, καθώς είναι περιοχές που μπορεί να "μείνει" σαπούνι.

 

Μην υπερβάλλετε με την απολέπιση: οπωσδήποτε είναι καλό να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά η υπερβολική απολέπιση ξηραίνει το δέρμα και αφαιρεί τη φυσική του άμυνα κάνοντάς το υπερευαίσθητο. Θυμηθείτε ότι απολέπιση δε γίνεται μόνο με το scrub και τα οξέα, αλλά και με το πλύσιμο με βουρτσάκι!

Η πετσέτα: αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας, μην το τρίβετε με πετσέτα για να στεγνώσει. Με μια καθαρή πετσέτα στεγνώστε το πρόσωπο με ταμποναριστές κινήσεις.

Καθαρισμός με μέτρο: το ιδανικό είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας δύο, τρεις φορές την ημέρα. Παραπάνω από αυτό, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στο δέρμα καθώς  θα το κάνει εξαιρετικά ευαίσθητο.