Τρόποι για να αποτοξινώσετε το δέρμα σας μετά τις γιορτές!

Οι γιορτές ήρθαν και πέρασαν και δυστυχώς τα ξέφρενα βράδια διασκέδασης και ποτού έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους στο δέρμα σας. Το δέρμα ως πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού, δέχεται όλες τις επιπτώσεις από ένα ξενύχτι, την ακατάστατη διατροφή και την κούραση. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόποι να επαναφέρετε την υγιή όψη στην επιδερμίδα σας. Διαβάστε μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε!

Πρησμένα μάτια και μαύροι κύκλοι: εάν υποφέρετε από αυτά, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Ακολουθήστε ένα καλό ωράριο ύπνου και μάθετε να λέτε όχι σε μερικές εξόδους που θα σας στερήσουν τον ύπνο που χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών βαθιάς ενυδάτωσης με συστατικά όπως η βιταμίνη C και η καφεΐνη και φυλάξτε την στο ψυγείο. Επίσης, δοκιμάστε παγωμένες φέτες αγγούρι που θα εφαρμόσετε το πρωί στα μάτια σας για να απορροφήσουν το πρήξιμο ή παγάκια από τσάι.

Αφυδατωμένο δέρμα: για να το καταπολεμήσετε θα πρέπει σίγουρα να αποφύγετε το αλκοόλ αφού έχει διουρητικές ιδιότητες. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε τον τρόπο που πλένεστε. Συνιστάται χλιαρό νερό και όχι καυτό ώστε να μην αφυδατώσετε περισσότερο το δέρμα ενώ θα πρέπει να αποφύγετε τα ισχυρά καθαριστικά προσώπου. Για να επαναφέρετε την ενυδάτωση στο δέρμα σας, επιλέξτε μια πλούσια ενυδατική κρέμα με συστατικά όπως το shea butter και το αμυγδαλέλαιο. 

Κακή όψη δέρματος: για να μειώσετε το στρες και να ηρεμήσετε το δέρμα σας, προτιμήστε την άσκηση. Η γυμναστική μεταξύ άλλων μειώνει τα επίπεδα ανδρογόνων ορμονών που εν μέρει ευθύνονται για τα σπυράκια. Μείνετε πιστές σε ισορροπημένα και θρεπτικά γεύματα που θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού σας και μην παραμελήσετε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.