Μια εβδομάδα Make-Up Free!

Τα χημικά στα προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να προκαλούν ξηροδερμία, ερεθισμούς και ακμή. Φορώντας στρώσεις από foundation και πούδρες σε καθημερινή βάση, η επιδερμίδα θα απορροφήσει αρκετά από τα χημικά που περιέχουν όπως κάνει δηλαδή και με μια κρέμα περιποίησης. Το ποσοστό απορρόφησης εξαρτάται από τη συχνότητα εφαρμογής και τον οργανισμό. Τι συμβαίνει όμως στο δέρμα όταν παραλείψουμε την εφαρμογή μακιγιάζ για μια εβδομάδα;

Τα καλά νέα είναι ότι γενικά, η εφαρμογή του makeup περιορίζεται κυρίως στο πρόσωπο, μια μικρή επιφάνεια του σώματος. Και ενώ μπορεί το makeup να προκαλέσει πολλά δερματικά προβλήματα, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί και να προστατέψει την επιδερμίδα από βλάβες.

Μια εβδομάδα χωρίς μακιγιάζ, όμως, βοηθάει την επιδερμίδα να καθαρίσει από ατέλειες, να αναπνεύσει και να αποτοξινωθεί από μόνη της ενώ μειώνονται αισθητά οι ερεθισμοί.

Μπορεί η χρήση του να αποσκοπεί σε μια καλύτερη εμφάνιση του δέρματος όμως στην πραγματικότητα δεν το βοηθάει να βελτιωθεί. Είναι προτιμότερο να δώσουμε έμφαση στη φυσική περιποίηση και σε τρόπους που θα βελτιώσουν την κατάσταση της επιδερμίδας όπως ενυδατικές θεραπείες και χημικά peeling με τη συμβουλή πάντα ενός δερματολόγου, παρά να επιβαρύνουμε το δέρμα απλά για να φαίνεται υγιές αλλά να μην είναι στην πραγματικότητα.

Για να μειώσετε τους ερεθισμούς από ένα foundation:

  • Ευαίσθητες επιδερμίδες: αποφύγετε ό,τι περιέχει ρετινόλη, γλυκολικο και σαλικυλικό οξύ καθώς και βιταμίνη C.
  • Ξηρές επιδερμίδες: επιλέξτε προϊόντα με βάση κάποιο έλαιο όπως καρύδα ή argan.
  • Λιπαρές: επιλέξτε αυστηρά oil-free προϊόντα αλλά που θα σας χαρίσουν επαρκή ενυδάτωση, γιατί ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να αφυδατωθεί εύκολα.