Σπάνε τα μαλλιά σας το χειμώνα;

Ο ξηρός και ψυχρός αέρας του χειμώνα είναι εχθρός για μαλλιά καθώς καταστρέφει το φυσικό όγκο, τη λάμψη τους και τα αφυδατώνει. Επιπλέον, τα αξεσουάρ και τα ρούχα όπως κασκόλ και πλεκτά, μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται έντονη ψαλίδα. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τις καταστροφικές συνέπειες του χειμώνα!

Βαθιά ενυδάτωση: είναι σημαντικό να "κλειδώσετε" την ενυδάτωση στα μαλλιά. Εκτός από τις μάσκες και τα conditioner, πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που συγκρατούν την υγρασία στα μαλλιά όπως τα έλαια και η σιλικόνη. Δοκιμάστε έλαιο καρύδας πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Εφαρμόστε κατά μήκος των μαλλιών και αφήστε να δράσει για 30 λεπτά. Μετά λουστείτε κανονικά!

Πετάξτε την πετσέτα: προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό μαλακό ύφασμα αντί για πετσέτα. Έχει πολύ λιγότερη τριβή για την τρίχα και θα μειώσει το φριζάρισμα.

Μειώστε τη θερμότητα: το καλύτερο είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε να τα στεγνώνετε με μέτρια θερμότητα και όχι απευθείας στις άκρες.

Ελαττώστε τις βαφές: δεν είναι μυστικό ότι οι βαφές καταστρέφουν τα μαλλιά. Το χειμώνα που τα μαλλιά είναι ακόμα πιο εύθραυστα προσπαθήστε να βάφετε τα μαλλιά σας όσο πιο αραιά γίνεται ώστε να επιβαρύνονται λιγότερο. Για να παρατείνετε περισσότερο το χρώμα, επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά.

Μην τα τρίβετε: όταν λούζεστε το μόνο σημείο που πρέπει να τρίψετε είναι το κεφάλι και όχι τα μαλλιά γιατί έτσι τα κάνετε πιο αδύναμα και πιο ευάλωτα στο σπάσιμο.

Δείτε επίσης: 

Μυστικά για πιο όμορφα και υγιή μαλλια