Αντιμετωπίστε τις κοκκινίλες στο πρόσωπο!

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε από τι προέρχονται οι κοκκινίλες στο πρόσωπο καθώς όταν γνωρίζουμε, μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με την κατάλληλη θεραπεία, η οποία δεν είναι αναγκαίο να είναι χημική!

Μέντα: είναι κατάλληλη για ένα δέρμα που έχει κνίδωση και κοκκινίλες που προέρχονται από ακμή. Λιώστε μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας και μαζί με τα υγρά που θα βγάλουν, απλώστε τα στις προβληματικές περιοχές. Αφήστε για 5 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Χαμομήλι: κατάλληλο αν η ερυθρότητα προέρχεται από ροζάκια. Πολύ απλά φτιάξτε ένα φλιτζάνι χαμομήλι και αφήστε να κρυώσει. Κάντε κομπρέσες στο πρόσωπο και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Aloe Vera: κόψτε ένα φύλλο αλόης, πάρτε το χυμό-gel που περιέχει στο εσωτερικό του και βάλτε τον στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Μετά εφαρμόστε στο πρόσωπο, αφήνοντας να δράσει για 5 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαπούνι προσώπου.

Έλαιο καρύδας: αν οι κοκκινίλες προέρχονται από τον ήλιο, θα καταπραΰνει και θα ενυδατώσει άμεσα το δέρμα αφού έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Εφαρμόστε στο πρόσωπο σαν μάσκα για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μέλι: έχει υψηλή αντισηπτική δράση που λειτουργεί ενάντια σε κάθε φλεγμονή. Απλώστε στα σημεία που είναι κόκκινα και αφήστε για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Βρώμη: εκτός από το να μειώνει τις φλεγμονές, προσφέρει άμεση ενυδάτωση. Αναμείξτε την με πολτοποιημένο αβοκάντο και εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.