7 φυσικά συστατικά ενάντια στα σημάδια!

Τα σημάδια στο δέρμα μας μπορούν να δημιουργηθούν είτε από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, από ακμή, μικροτραυματισμούς και γενετικούς παράγοντες όπως οι ορμόνες και η ηλικία. Ανεξάρτητα από την αιτία, υπάρχουν διάφορα συστατικά που βοηθούν στη γρηγορότερη επούλωση και ανανέωση της επιδερμίδας, καθαρίζοντάς την από τα σημάδια, χαρίζοντάς σας ομοιόμορφο τόνο!

Πράσινη άργιλος: είναι ένα από τα καλύτερα επουλωτικά για το δέρμα. Η μοναδική σύνθεσή της με αρνητικά ιόντα, καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, διορθώνει το ph της και απομακρύνει χωρίς τριβή τα νεκρά κύτταρα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως μάσκα μέχρι 2 φορές την εβδομάδα.

Λάδι καρύδας: δεν προστατεύει απλά το δέρμα αλλά βοηθάει στην επούλωσή του. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και προλαμβάνουν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επιτίθενται στον ιστό του δέρματος και επιβραδύνουν το ρυθμό ανανέωσής του. Απλώστε το καθημερινά στην επιδερμίδα σας για να είναι απαλή και προστατευμένη.

Χυμός καρότου: με τα υψηλά ποσοστά που περιέχει σε κάλιο, βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας και μειώνει τα σημάδια. Επίσης, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πάντα φρέσκια. Καταναλώνοντας χυμό καρότου καθημερινά, ενισχύετε την άμυνα του δέρματος σας κατά των κοινών παθήσεων όπως το έκζεμα και οι δερματίτιδες.

Φουντουκέλαιο: βοηθά στην ενυδάτωση μιας ταλαιπωρημένης και ξηρής επιδερμίδας, προάγει την ανάπλαση των κυττάρων και ενδυναμώνει τα αγγεία ενώ παράλληλα μειώνει τα σπυράκια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε στα σημεία που χρειάζεται και μετά να ξεπλύνετε.

Βιταμίνη Ε: αποτελεί το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό μας. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Μπορείτε να προμηθευτείτε υγρές κάψουλες βιταμίνης Ε, να τις σπάσετε και να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο τοπικά στα σημάδια.

Aloe vera: αυτό το εξαιρετικό φυτό είναι η καλύτερη επιλογή όταν έχετε να αντιμετωπίσετε σημάδια και φλεγμονές του δέρματος. Εκτός ότι θα ενισχύσει την ανανέωση του δέρματος, παράλληλα θα το ενυδατώσει σε βάθος. Επιλέξτε την πρωτογενή μορφή της, απλά κόβοντας ένα φύλλο αλόης και παίρνοντας τη γέλη που περιέχει. Απλώστε τη στην περιοχή που χρειάζεστε και αφήστε για 5-10 λεπτά. Σκουπίστε μετά απαλά με ένα νωπό βαμβάκι.

Tea Tree Oil: είναι αντιμικροβιακό, αντιμυκητιασικό και επουλωτικό. Ειδικά αν έχετε τραυματισμούς και εκδορές στα πόδια, στα χέρια και στην περιοχή γύρω από τα νύχια, είναι η κατάλληλη θεραπεία. Επειδή όμως είναι αρκετά ισχυρό έλαιο, δοκιμάστε να το αναμείξετε με λίγη ενυδατική κρέμα για να μη σας προκαλέσει ερεθισμό!