Sulfate free σαμπουάν!

Αποτελεί ένα σχετικά φθηνό αλλά δυνατό χημικό συστατικό που έχει την ιδιότητα να διασπά κάθε λιπαρό στοιχείο ενώ παράλληλα βοηθά στη δημιουργία αφρού, στα προϊόντα όπως τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα ακόμα και στα καθαριστικά για το σπίτι. Τα σαμπουάν που έχουν την ένδειξη "Sulfate Free" έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, που οι περισσότεροι καταναλωτές προσπαθούν να ακολουθήσουν ένα σχετικά υγιεινό τρόπο ζωής. Μάθετε μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτών των σαμπουάν!

Λιγότερη κνίδωση: τα sulfate free σαμπουάν μειώνουν την ξηρότητα του δέρματος της κεφαλής, η οποία όταν αυξάνεται μπορεί να οδηγήσει σε πιτυρίδα. Έτσι όσα δεν έχουν το χημικό αυτό συστατικό, είναι πολύ πιο φιλικά για το δέρμα και δε διαταράσσουν το ph του.

Προλαμβάνει τις άσπρες τρίχες: ακόμα ένας καλός λόγος να αποφύγετε τα sulfates. Το χημικό αυτό, οξειδώνει την τρίχα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να…ασπρίσει, οδηγώντας έτσι στην πρόωρη γήρανση των μαλλιών μας. Αντίθετα, τα απαλά συστατικά ενός sulfate free σαμπουάν, ενυδατώνουν και φροντίζουν καλύτερα τα μαλλιά!

Μειώνει το φριζάρισμα: το χαρακτηριστικό των μαλλιών που φριζάρουν είναι η ξηρότητα και έλλειψη ενυδάτωσης της τρίχας. Έτσι ένα απαλό σαμπουάν χωρίς suflates, δεν είναι επιθετικό για αυτό τον τύπο μαλλιών!

Δείτε επίσης:

Μυστικά για πιο όμορφα και υγιή μαλλιά