Έχετε λιπαρό δέρμα ; Τόσο το καλύτερο!

Με την κατάλληλη προσοχή και τα σωστά προϊόντα, θα ανακαλύψετε και οι ίδιες ότι είναι καλό αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Όλα τα σκευάσματα που τείνουν να ξηραίνουν το πρόσωπο ή η υπερβολική απολέπιση για την βελτίωση των φραγμένων πόρων, μπορεί μερικές φορές να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αντί λοιπόν να παραπονιέστε για το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσετε το λιπαρό σας δέρμα, ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα του!

Το λιπαρό δέρμα «μεγαλώνει» καλύτερα, δηλαδή λιγότερες ρυτίδες ; Ναι, σωστά! Οι γυναίκες με αυτόν το τύπο δέρματος, δείχνουν σημάδια γήρανσης και αναπτύσσουν ρυτίδες σε πολύ πιο αργό ρυθμό από κάθε άλλο τύπο και σε λιγότερη ένταση. Συνεπώς, το πιο πιθανό είναι ότι θα φαίνεστε μικρότερη και θα χρειαστείτε πολύ λιγότερα χρήματα για αντιρυτιδικές θεραπείες.

Η φρέσκια εμφάνιση: η φυσική ενυδάτωση που έχει μια τέτοια επιδερμίδα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αφού χαρίζει υγιή λάμψη που άλλα δέρματα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποιο επιπλέον προϊόν για να την αποκτήσουν. Και ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό δεν είναι συμβατό με την διάρκεια και την αντοχή προϊόντων όπως το foundation, αν επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για λιπαρό δέρμα, τότε θα το κάνετε να λειτουργήσει υπέρ σας!

Η ασπίδα προστασίας: σε αντίθεση με άλλους τύπους επιδερμίδας, η λιπαρή λειτουργεί σαν προστασία ενάντια σε κάθε είδους περιβαντολλογικές επιθέσεις όπως ο αέρας και η σκόνη, καθώς είναι πιο δύσκολο να διαπεράσουν το δέρμα. Η φυσική ενυδάτωση προστατεύει και από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, όπου είναι ακόμα καλύτερο να έχεις λιπαρό δέρμα. καθώς μειώνονται οι πιθανότητες ερεθισμών και ξηρότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι για τον καθαρισμό πρέπει να χρησιμοποιείτε απαλά προϊόντα για ευαίσθητο δέρμα παρά για αυστηρά λιπαρό καθώς τα δεύτερα μπορεί να το ξηράνουν.

Δείτε επίσης:

Tips για το λιπαρό δέρμα

Πώς να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα στη ζώνη Τ!