Πώς να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα στη ζώνη Τ!

Η ζώνη Τ περιλαμβάνει το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι και είναι τα σημεία όπου οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα. Για αυτό το λόγο συνήθως είναι τα σημεία που γυαλίζουν περισσότερο και είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν φραγμένοι πόροι και ακμή. Για να αποφύγουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις χρειάζεται να κάνουμε μερικά επιπλέον βήματα στη ρουτίνα περιποίησής μας. Μάθετε ποια είναι αυτά!

Οι εξωτερικοί παράγοντες όπως η ζέστη, η υγρασία και η σκόνη πυροδοτούν ακόμα περισσότερο την παραγωγή σμήγματος αλλά σε αυτό συμβάλλουν ακόμα οι ορμόνες και η διατροφή.

Αρχικά πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο με ένα ειδικό σαπούνι δύο φορές την ημέρα, χωρίς να τρίβουμε έντονα την επιδερμίδα ή να χρησιμοποιούμε ένα πολύ ισχυρό καθαριστικό που θα την ξηράνει. Αποφεύγουμε όσα προϊόντα έχουν οινόπνευμα.

Αυξάνουμε την κατανάλωση νερού ώστε να απομακρύνονται πιο εύκολα οι τοξίνες αλλά και να προσφέρουμε ενυδάτωση στον οργανισμό.

Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την κατάσταση. Χρησιμοποιήστε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού σε έναν δίσκο από βαμβάκι και περάστε τις λιπαρές αυτές περιοχές. Το κιτρικό οξύ εξισορροπεί φυσικά την υπερέκκριση σμήγματος ενώ παράλληλα απαλλάσσει το δέρμα από νεκρά κύτταρα.

Μια μάσκα από μέλι και αμύγδαλα είναι επίσης βοηθητικό για τα λιπαρά σημεία. Αναμείξτε μερικές κουταλιές μέλι με μερικά τριμμένα αμύγδαλα και εφαρμόστε στις προβληματικές περιοχές. Αφήστε να δράσει για περίπου 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Επίσης, το μηλόξυδο είναι μια καλή λύση εάν το χρησιμοποιήσετε σαν τόνερ, το οποίο αφού αφήσετε να δράσει για μερικά λεπτά το ξεπλύνετε. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο διαλύστε το μηλόξυδο με λίγο νερό.