Πώς να δείχνετε πιο αδύνατη!

Κάνοντας τον απολογισμό των εορτών, έχετε να θυμάστε ευτυχισμένες στιγμές με το σύντροφό σας, ξέγνοιαστες βόλτες με τη φίλη σας, δύο, τρία ξενύχτια με την παρέα σας και τις λαχταριστές λιχουδιές της μητέρας σας στα οικογενειακά τραπέζια. Θα σταθούμε στο τελευταίο αφού είναι και ο λόγος που δε χωράτε πια στο στενό σας τζιν! Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, η ψυχολογία σας είναι ιδιαίτερα πεσμένη λόγω των πέντε κιλών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.  Πριν ξεθάψετε από τη ντουλάπα σας ό,τι μαύρο ρούχο έχετε για να καμουφλάρετε το πρόβλημα, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές μας για το πώς μπορείτε να φαίνεστε πιο αδύνατη!     

Υπάρχουν αμέτρητοι κανόνες στον κόσμο της μόδας, όπως ότι δεν πρέπει ποτέ να φοράμε καφέ ζώνη με μαύρα παπούτσια ή ακόμα ότι δεν εμφανιζόμαστε στα λευκά ντυμένη στο γάμο της φίλης μας. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κανόνες για το πώς πρέπει να ντυνόμαστε εάν θέλουμε να κρύψουμε παραπανίσια κιλά;

Λοιπόν, ξεκινάμε! Καταρχήν να αναφερθούμε στην τάση μας να φοράμε μαύρα όταν έχουμε κάποια παραπανίσια κιλά. Αφενός θα πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μια πολύ βαρετή εμφάνιση κι αφετέρου να επισημάνουμε ότι όλοι γνωρίζουν τι προσπαθούμε να κάνουμε φορώντας μαύρα…Οπότε, σίγουρα θα πρέπει να φοράτε σκούρα χρώματα στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα και έντονα και φωτεινά στην περιοχή που θέλετε να τονίσετε. Όταν όμως λέμε σκούρα χρώματα, εννοούμε για παράδειγμα το μπορντό, το κυπαρισσί, το μπλε, το καφέ και το γκρι.    

Το δεύτερο λάθος που κάνουμε είναι να μπαίνουμε στον πειρασμό να κρυφτούμε μέσα σε oversized ρούχα. Μεγάλο λάθος. Με αυτόν τον τρόπο δεν καμουφλάρουμε τα κιλάκια, αποκτούμε άλλα τόσα! Όπως αποφεύγετε τα στενά επειδή τονίζουν τις ατέλειες έτσι θα πρέπει να αποφεύγετε και τα φαρδιά ρούχα καθώς προσθέτουν όγκο. Προτιμήστε τα ρούχα σας να αγκαλιάζουν το σώμα σας.

Δώστε σημασία στη σωστή στάση του σώματος. Αφού σας το έλεγε και η μητέρα σας-που έχει πάντα δίκιο- εάν περπατάτε με την πλάτη ίσια και έξω το στήθος εκτός από την αυτοπεποίθηση που δείχνετε ότι έχετε, κρύβετε και την κοιλίτσα σας.

Κρατήστε μια ισορροπία στο σώμα σας. Εάν το πρόβλημα εντοπίζεται στο πάνω μέρος, αναζητήστε τη μπλούζα που θα σας κολακεύει κι αντίστοιχα εάν έχετε παραπανίσια κιλάκια στο κάτω μέρος δώστε ιδιαίτερη σημασία στο σωστό παντελόνι. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις τουνίκ που κολακεύουν πολύ. Επιλέξτε μία όχι φαρδιά, ούτε με έντονα prints αλλά με ωραίο ύφασμα που να αγκαλιάζει το σώμα σας και συνδυάστε την με κολάν ή τζιν. Δε χρειάζεται οπωσδήποτε να έχει ζώνη, ωστόσο εάν θέλετε φορέστε μία που να πέφτει χαλαρά κάτω από τη μέση σας, κάτι που θα επιμηκύνει τον κορμό σας. Και τώρα που αναφερθήκαμε στη ζώνη, εάν διαθέτετε λεπτή μέση να την προτιμάτε καθώς θα τονίσετε το πιο λεπτό σας σημείο και παράλληλα θα αναδείξετε τις υπέροχες καμπύλες σας. 

Μην ξεχνάτε να φοράτε αξεσουάρ. Τα αξεσουάρ δε θα τονίζουν μόνο πόσο υπέροχη είσαστε αλλά θα κρατήσουν την προσοχή μακριά από τις προβληματικές περιοχές. Φορώντας για παράδειγμα ένα εντυπωσιακό κολιέ θα επικεντρωθούν όλοι σε αυτό και στο όμορφο πρόσωπό σας και δε θα ασχοληθούν με την κοιλίτσα σας.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των ψηλοτάκουνων παπουτσιών. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια θα επιμηκύνουν τα πόδια σας και θα τα κάνουν να δείχνουν πιο λεπτά. Προσοχή εάν έχετε παχουλούς αστραγάλους αποφύγετε τα παπούτσια με λουράκια, μπαρέτες κλπ .

Ένα ακόμα μυστικό είναι η επιλογή του σωστού σουτιέν. Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητική εικόνα από ένα στενό σουτιέν που τονίζει τα παχάκια μας. Εάν θέλετε να την αποφύγετε, επιλέξτε ένα σουτιέν στο σωστό νούμερο, το οποίο θα κολακεύει το στήθος σας και το ντεκολτέ σας θα τραβάει σαν μαγνήτης τα βλέμματα.  

Όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά εάν δε χαμογελάτε δε γίνεται τίποτα! Κανένας κανόνας δε μπορεί να συγκριθεί με ένα όμορφο χαμόγελο που φωτίζει το πρόσωπό σας και λέει πόσο σέξι νιώθετε και πόσο όμορφα αισθάνεστε με τον εαυτό σας.