Το Feng Shui στη μόδα!

Ανήκετε σε αυτές που ακολουθούν πιστά την κινεζική φιλοσοφία του Feng Shui; Αν ναι, τότε θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ακόμα κι αν έχετε τοποθετήσει τα έπιπλα του σπιτιού σας στη σωστή θέση ώστε να μη μπλοκαριστεί το chi, η πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας φροντίζετε να μένουν πάντα κλειστά, οι καθρέπτες σας έχουν οβάλ σχήμα και γενικότερα ακολουθείτε κατά γράμμα τους κανόνες της συγκεκριμένης φιλοσοφίας, για να έχετε ευτυχία και επιτυχία στη ζωή σας θα πρέπει αντίστοιχα να ακολουθείτε τους κανόνες και στο ντύσιμό σας. Αγχωθήκατε; Δεν υπάρχει λόγος! Ετοιμάσαμε για εσάς μία λίστα με όλα όσα πρέπει να προσέχετε στο ντύσιμό σας! 

Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες του Feng Shui είναι τα πράγματα γύρω μας να είναι καθαρά και σε τάξη. Μεταφέροντας αυτή την αρχή στο ντύσιμό σας καταλαβαίνετε πως τα ρούχα σας θα πρέπει να είναι περιποιημένα, σε καλή κατάσταση και καθαρά καθώς κάθε είδους λεκές θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητική ενέργεια. Δηλαδή, αντίο αγαπημένο σκισμένο τζιν! Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέχετε είναι να μη λείπει κάποιο κουμπί ή ζώνη γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει μη εκπλήρωση των στόχων και διαλυμένες σχέσεις.

Ο επόμενος κανόνας θα στεναχωρήσει όλες όσες λατρεύετε τα vintage κομμάτια καθώς απαγορεύεται να φοράτε οτιδήποτε second hand καθώς σύμφωνα με τη φιλοσοφία υπάρχει περίπτωση το ρούχο να "κουβαλάει" την αρνητική ενέργεια του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Βεβαιωθείτε ότι ακόμα και το λαστιχάκι που έχετε στα μαλλιά σας είναι καινούργιο και το έχετε αγοράσει εσείς.

Σε ό,τι αφορά τα χρώματα, θα πρέπει να αποφεύγετε το λευκό. Το λευκό χρώμα σηματοδοτεί το θάνατο στην κινεζική κουλτούρα. Το καλύτερο χρώμα εάν θέλετε να αποκτήσετε χρήματα είναι το φωτεινό κόκκινο. Επίσης "καλά" χρώματα για το Feng Shui είναι το μωβ και το πράσινο.

Το χειρότερο που έχετε να κάνετε είναι να φοράτε μπλούζες με βάτες ή γενικότερα οποιαδήποτε λεπτομέρεια στους ώμους καθώς προσελκύουν αρνητικό chi. Τα παπούτσια σας θα πρέπει να είναι στρογγυλά μπροστά και όχι μυτερά διότι προσελκύουν κακή ενέργεια, προσωπικές επιθέσεις και κουτσομπολιό και τέλος θα πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε πολλά κοσμήματα γιατί ισοδυναμεί με ακαταστασία.