Xοιρινά μπριζολάκια με καπνιστή πάπρικα, φάβα και τοματίνια

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Για 4 μερίδες

 

ΥΛΙΚΑ : 

Χοιρινός λαιμός κομμένος σε φέτες πάχους ½ εκ. (8-12 φέτες)
Ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Κλασικό
Καπνιστή πάπρικα
250-300 γρ. μαγειρεμένη φάβα
Θυμάρι
16 τοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι
Πιπέρι
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

 
Ξεπλένουμε καλά τη φάβα, την τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, νερό σε τριπλάσια ποσότητα από τη φάβα, λίγο αλάτι, και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν βράσει, την πολτοποιούμε, προσθέτοντας ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Παράλληλα, μαρινάρουμε τα χοιρινά μπριζολάκια με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και καπνιστή πάπρικα.

Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα για 1-1 ½ λεπτό από την κάθε μεριά.
Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, και τρίβουμε 2-3 κλωνάρια θυμάρι. Προσθέτουμε τα τοματίνια και τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα.

Σερβίρουμε πάνω από τα χοιρινά μπριζολάκια και μαζί με τη φάβα.
 
 
Άλτις Κλασικό :
 
Ανοίγοντας ένα μπουκάλι, ξεχειλίζει η γεμάτη, γλυκιά γεύση του, το διακριτικό άρωμα των ώριμων φρούτων και της φρέσκιας ελιάς, που περιέχει. Αναδεικνύει απολαυστικά τις παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας ξεχωριστή γεύση στα λαδερά, τα όσπρια, αλλά και σε όλα τα εποχιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας