Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ πατάτας και μανιτάρια

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τις μπριζόλες

1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
λίγο αλεύρι
50 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια μανιτάρια

Για τον πουρέ πατάτας

1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες

Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου ή 12 λεπτά σε χύτρα.

Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Για τον πουρέ πατάτας

Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr