Μαγειρεύοντας ξηρούς καρπούς

Προτιμάτε να αγοράζετε ωμούς ξηρούς καρπούς και να τους ψήνετε μόνοι σας στο φούρνο.

Επίσης, μπορείτε να τους δώσετε τη γεύση, που εσείς θέλετε.

Μια μέση θερμοκρασία του φούρνου είναι 180 βαθμοί για 12 με 15 λεπτά και μιλάμε πάντα για προθερμασμένο φούρνο.

Τους απλώνετε σε ένα ταψάκι, ιδανικά στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Μια ιδέα είναι, μόλις τους βγάλετε από το φούρνο, να τους πασπαλίσετε με καπνιστή πάπρικα, ημίχονδρο αλάτι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Λευτέρης Λαζάρου