Κοτόπουλο πανέ με corn flakes, φυστίκι και μαγιονέζα μοσχολέμονου

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ :

4 στήθη κοτόπουλου, περίπου 200 γρ. το καθένα
200 γρ. αλεύρι
3 αυγά
50 ml γάλα
60 γρ. φυστίκι Αιγίνης, καθαρισμένο και χοντροτριμμένο
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. φρυγανιά
100 γρ. corn flakes, χωρίς ζάχαρη, τριμμένα σε blender
100 γρ. corn flakes, χωρίς ζάχαρη, σπασμένα στο χέρι
 

Για τη μαγιονέζα :

2 αυγά
80 γρ. μουστάρδα dijon
30 ml ξίδι από λευκό κρασί
2-3 μοσχολέμονα χυμό (κατά βούληση)
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πάπρικα
500 ml ηλιέλαιο
50 ml ελαιόλαδο
 
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για τη μαγιονέζα :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα λάδια, σ' ένα μπόλ, με ένα σύρμα ζαχαροπλαστκής. Προσθέτουμε τα λάδια σιγά - σιγά, με τη μορφή κορδονιού, ανακατεύωντας συνεχώς.
 
Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου κατά πλάτος, σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστού, και πιέζουμε κάθε φέτα με την παλάμη μας να απλώσει.
Βάζουμε σ' ένα μπωλ το αλεύρι, σ' ένα δεύτερο ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, και σ΄ένα τρίτο αναμειγνύουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά.
Περνάμε διαδοχικά τις φέτες του κοτόπουλου από το αλεύρι, το αυγό και το μείγμα φρυγανιάς, φυστικιoύ και corn flakes, πιέζοντάς τες καλά.
 
Τηγανίζουμε σε δόσεις τις παναρισμένες φέτες σε ηλιέλαιο, στους 175 C και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με τη μαγιονέζα μοσχολέμονου.