Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι, ξηρούς καρπούς και ρόδι

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για 4 σαλάτες

Για τη βινεγκρέτ

ΥΛΙΚΑ :

Χυμός από 2 πορτοκάλια
30 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. μουστάρδα
20 ml μηλόξιδο
120 ml αγουρέλαιο ΑΛΤΙΣ
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η μισή περίπου ποσότητα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα λάδια), προσθέτουμε τον κρύο συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και αναδεύουμε γρήγορα με ένα αυγοδάρτη, προσθέτοντας σταδιακά το σπορέλαιο και το ελαιόλαδο.
 

Για τη σαλάτα

ΥΛΙΚΑ :

100 γρ. σπανάκι
1-2 πράσινες λόλες
½ ματσάκι ρόκα
1 σγουρό αντίδι
Αμύγδαλα
Φιστίκι αράπικο
Αποξηραμένα σύκα - τσαπέλες
Φιλέτα από 2 πορτοκάλια
1 ρόδι
Βινεγκρέτ πορτοκάλι
 
 
Αγουρέλαιο Άλτις
 
Χρησιμοποιείται ωμό (π.χ. σε σαλάτα) ή στο τελείωμα κάποιου πιάτου, για να διατηρήσει όλα τα έντονα γευστικά χαρακτηριστικά του.