Επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση Ζολώτα ζητά ο Άρειος Πάγος

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του σχετικά με την έκδοση ή όχι στην Κύπρο του προφυλακισμένου εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, ο οποίος φέρεται αναμεμιγμένος σε υποθέσεις του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, χαρακτήρισε αόριστα τα στοιχεία με τα οποία οι Κυπριακές αρχές εκζητούν τον εφοπλιστή και πρότεινε την αναβολή της υπόθεσης για τις 27 Ιανουαρίου 2017, μέχρι να σταλεί από την Κύπρο συμπληρωματικό υλικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιρώδης έκρινε πως είναι απαραίτητο οι Κυπριακές αρχές να αναφέρουν αναλυτικά τα έγγραφα που θεωρούν εικονικά και ετεροχρονισμένα και σύμφωνα με τα οποία επιχειρήθηκε, κατά την κατηγορία που αποδίδεται στον εφοπλιστή, να συγκαλυφθεί το ελεγχόμενο ποσό του 1.000.000 ευρώ προς τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά από έφεση που κατέθεσε ο κ. Ζολώτας κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νομικοί παραστάτες του εφοπλιστή υπέβαλαν αίτημα άρσης των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, ωστόσο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να το εξετάσει όταν θα εκδοθεί η σχετική απόφαση.