Στο κενό και η νέα προσπάθεια της Βίκυς Σταμάτη να αποφυλακιστεί

Μια ακόμη προσπάθεια της Βίκυς Σταμάτη να αποφυλακιστεί έπεσε στο κενό. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την έκτη κατά σειρά αίτηση της με την οποία ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της. Στο άκουσμα της απόφασης η Βίκυ Σταμάτη η Βίκυ Σταμάτη έκανε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου.
Μάλιστα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε απο το δικαστηριο να εξηγήσει τους λόγους της απόρριψης για να ακούσει την πρόεδρο να του λέει: "Δεν έχετε το λόγο".
Ζητώντας την αξαίρεση των μελών της έδρας η κυρία Σταμάτη μεταξύ άλλων τόνισε: <Έζησα μεγάλες χαρές... Ερωτευτηκα και λατρεψα τον πατέρα του παιδίου μου....Οι χειρπέδες είναι για τα χέρια, όχι για το στόμα>.
Η συζύγος του Α. Τσοχατζόπουλου τόνισε ότι ο εισαγγελέας και οι δικαστές αντιμετώπισαν με <απαράδεκτη κακότητα και εκδικητικότα μια ασθενή. Δεν θα καμφώ....Όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις δεν θα έχει κανένα νόημα να είμαι κοντά στο παιδί μου".
Ένταση, όμως, δημιουργήθηκε στο δικαστήριο όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε για δεύτερη φορά το λόγο και η πρόεδρος δεν του επέτρεψε να μιλήσει. "Εγώ εδώ δικάζομαι ως Τσοχατζοπούλου και οχι ως Σταμάτη , έλεος, έλεος" φώναξε η Βίκυ Σταμάτη στους δικαστές.
Πρόεδρος: Το δικαστήριο, μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η κ. Σταμάτη δεν έχει καμία αρμοδιότητα

Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν μπορείται να μην δέχεστε την κριτική για την απόφασή σας λειτουργείτε ως διεκπαιρεωτές , είστε εκδηκητικοί και απάνθρωποι.

Β. Σταμάτη: Ανοίξατε δυο τάφους , ντροπή σας.

Λίγο πριν αποφανθεί το δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη πήρε το λόγο λέγοντας πως θέλει να ζητήσει συγνώμη "για τον παρορμητισμό και την δικαιολογημένη αγανάκτηση της". Όπως είπε χαρακτηριστικά " Εδώ και τρια χρόνια εγώ και το παδί μου έχω εκτίσει ποινή υπακοής . Εγώ και το παιδί μου τελούμε σε αιχμαλωσία.Ένα παιδί σε μια τόσο τρυφερή ηλικία υφίσταται βίαιη κακομεταχείριση,. Είναι διακιολογημένη η αγανάκτηση μιαςμάνας. Έχω να πιω καφέ τρεις μήνες, δεν βγαίνω από το δωμάτιο του, ο παιδικοτόνος που σκότωσε και έβραζε το παιδί του προαυλίζεται. Ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο έρχομαι στα διακστήρια δεν αισθάνομαι ένοχη για καμία παράνομη πράξη. Όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου έχουν στραφεί εναντίον μου για να καλύψουν τα νώτα τους". Η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στην Αρετή Τσοχατζοπούλου λέγοντας: "Δεν είναι δυατόν να υπάρχουν μητέρες σε αυτή την αίθουσα και να είναι ελεύθερες και να μην ´'ερχονται να συνδράμουν μια μάνα και τοι παιδί της".

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Ιουνίου οπότε και θα κριθεί η αίτηση εξαίρεσης των δικαστών που κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη.