Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Στους δρόμους έχουν βγει και πάλι οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί μία από εκείνες που ανήκουν στο κράτος και οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν εντόνως μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με αφετηρία το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατάληξη στο χώρο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Η κινητοποίηση επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη, αλλά τελικά επισπεύστηκε και διεξήχθη την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου τους, κ. Θεόδωρος Αλιόγκας, η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να συναντηθούν με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, προτού αυτός μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει στην προσεχή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ενόψει ΔΕΘ.

Οπως είπαν στόχος τους είναι να θέσουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους με αποφασιστικότητα στον υπουργό, ώστε να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό.