Ανακάλεσαν τη διαθεσιμότητα καθηγήτριας που πέθανε πριν από λίγες ημέρες!

Όταν έφυγε από τη ζωή, πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι η κακή της ψυχολογία, λόγω της ένταξής της σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ήταν εκείνη που συνέβαλε με το δικό της τρόπο στο θάνατο της καθηγήτριας, Κλεοπάτρας Καψαχάτη, από τη Λάρισα.

Λίγες ημέρες αργότερα, ένα έγγραφο που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου Παιδείας έρχεται να ανακαλέσει τη διαπιστωτική πράξη, η οποία ειδοποιούσε την άτυχη γυναίκα για το νέο καθεστώς εργασίας της.

Η Κλαίρη Καψαχάτη, δίδασκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τιρνάβου Λάρισας, και ενημερώθηκε με παλαιότερο επίσημο έγγραφο του υπουργείου ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα. Μία μέρα αργότερα υπέστη ανακοπή καρδιάς και έχασε τη ζωή της.

Ήταν μητέρα δύο παιδιών, ενώ είχε διατελέσει συνδικαλίστρια και πρώην μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Λάρισας. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε την οδήγησαν πριν από ενάμιση χρόνο στο θάλαμο του χειρουργείου όπου υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς.

Δεν έπαψε όμως στιγμή να εργάζεται. Παράλληλα είχε ζητήσει για λόγους υγείας να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα, αίτημα, το οποίο αρχικά απορρίφθηκε. Η συνέχεια δυστυχώς ήταν αυτή που όλοι λίγο ή περισσότερο γνωρίζουμε.

Ακολουθεί το επίμαχο έγγραφο