Στο κόκκινο οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Σάμου

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ιδιώτες γιατροί του νοσοκομείο Σάμου για την έλλειψη προσωπικού σε ζωτικές θέσεις, ενώ ζητούν την πρόσληψη γιατρών και να χρηματοδότηση άμεσα των άμεσων αναγκών του Νοσοκομείο. Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών Σάμου, μετά την έκτατη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις σοβαρές δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο του νησιού, κάλεσε με ανακοίνωσή της την πολιτεία να συμβάλει στην συμπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.

Τονίζουν μάλιστα ότι πολλοί γιατροί είναι αναγκασμένοι να παρέχουν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κόστος που αγγίζει τα 7000 ευρώ για δύο μέρες.

Μέρος της ανακοίνωσης των γιατρών έχει ως εξής:

“Η δήλωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ότι οι συνάδελφοι θα πληρωθούν δεν ευσταθεί αφού δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να εγκριθούν παρόμοια εντάλματα από τον Επίτροπο. Άλλωστε εδώ και χρόνια εκκρεμούν τέτοιες οφειλές σε άλλους συναδέλφους. Η αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο συμπληρώνεται από το γεγονός ότι ζητήθηκε από ιδιώτες μικροβιολόγους να εφημερεύσουν νύχτα αφού δεν υπάρχει καθημερινά νοσοκομειακός γιατρός στο Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου! Οι ιδιώτες μικροβιολόγοι δηλώνουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένο αριθμό επαρκώς αιτιολογημένων εξετάσεων σε πολύ περιορισμένο αριθμό πραγματικά επειγόντων περιστατικών, εφόσον προηγηθεί συνεννόηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τον Πρόεδρο της Ένωσης και μαζί τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της καθημερινής ρουτίνας των εξετάσεων του Νοσοκομείου”