Εξεγείρονται στο Κρυονέρι για κεραία κινητής δίπλα σε σχολεία

Ξεσηκωμός επικρατεί στο Κρυονέρι Αττικής εξαιτίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας που στήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε σπίτι ιδιώτη.

Η κεραία, όπως καταγγέλλουν οι ντόπιοι κάτοικοι, στήθηκε σε απόσταση μόλις 35 μέτρων από το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου έκανε αίτηση στην Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας, ώστε να έρθει και να μετρήσει το ποσό ακτινοβολίας που εκπέμπεται, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enet.gr.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, δεκάδες κάτοικοι του Κρυονερίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο σπίτι με την κεραία ζητώντας να απονακρυνθεί, για να προστατευτεί η υγεία των παιδιών. Το "παρών" στην ειρηνική διαδήλωση έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας, ο οποίος έκανε και σχετική ερώτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

"Πριν από 12 ημέρες, ήρθε η εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας και έκανε αίτηση για να ηλεκτροδοτηθεί η κεραία, καθώς μέχρι τώρα έπαιρνε ρεύμα από το σπίτι του ιδιοκτήτη. Εμείς δεν τα έχουμε με τον άνθρωπο αυτό, που είναι νόμιμος. Εγκαλούμε την εταιρεία. Δεν μπορεί 370 παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικού να παίζουν σε απόσταση 35 μέτρων από την κεραία. Κάναμε αίτηση και περιμένουμε την Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας να έρθει και να μετρήσει την ακτινοβολία που εκπέμπεται", δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Παντελής Βαλιάνος.