Άνθιμος: Να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα

Να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα ζήτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, από όσους διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, αφήνοντας για λίγο τον ποιμαντικό του ρόλο και αναλαμβάνοντας καθήκοντα κοσμικού.

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της συμπρωτεύουσας, στη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματος, μίλησε για το χρέος των όλων να παραμείνει σε ελληνικά χέρια η Εθνική Τράπεζα.

“Δεν έχω καμία υπηρεσιακή σχέση με αυτή την τράπεζα αλλά εδώ και χρόνια αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της οικονομικής ζωής των Ελλήνων. Πρέπει όλοι να συντελέσουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής για να μην παύσει να είναι εθνική και ελληνική” επισήμανε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας ότι προχώρησε στη δωρεά δυο μισθών του για να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ενώ προ δυο ημερών η Μητρόπολη προχώρησε στην κατάθεση επιπλέον 170.000 ευρών.

“Κάντε ό,τι μπορείτε και οι Έλληνες του εξωτερικού, μην αφήσετε αυτή την τράπεζα που είναι εθνική γιατί αυτό είναι ωφέλιμο και για την οικονομία μας”, ζήτησε ο Άνθιμος από τους πιστούς.

Μεταξύ άλλων ζήτησε από τον κόσμο να έχει κουράγιο και πρόσθεσε ότι χρειάζονται θυσίες από όλους για όλους, προκειμένου να “ξεπεράσουμε με ενότητα και ομοψυχία την οικονομική κρίση”.