Άνθιμος: “Μαύρη προπαγάνδα” η εκκλησιαστική περιουσία

"Μαύρη προπαγάνδα" χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, το επιχείρημα ότι η εκκλησία έχει μεγάλη περιουσία.

"Δεν υπάρχει μυθική περιουσία. Πρόκειται για προπαγάνδα σε σημείο ύβρεως. Την περιουσία την πήρε το κράτος και δεν την έχει αξιοποιήσει", τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Άνθιμος μίλησε και για το ανθρωπιστικό έργο της εκκλησίας. Στη συμπρωτεύουσα γίνονται διαρκώς συσσίτια για τους άπορους. Ο μητροπολίτης ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν αρκετές έκτακτες περιπτώσεις που στηρίζονται άνθρωποι που υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα και τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι που βοηθούνται οικονομικά από το φιλόπτωχο ταμείο. Ξεκαθάρισε πάντως ότι "τους επαγγελματίες ψεύτες τους γνωρίζουμε και τους λέμε όχι".  

Ο μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε και στο θέμα της ορκωμοσίας. Υποστήριξε ότι το 95% των αριστερών είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και συνέχισε: "Κάθε άνθρωπος που πάει στο δικαστήριο, ο πρόεδρος τον ρωτάει πού θέλει να ορκιστεί. Οι περισσότεροι ζητούν τον θρησκευτικό. Εάν κάποτε φτάσουμε η Βουλή να μην κάνει ορκωμοσία, αυτό είναι δικαίωμα της Πολιτείας".