Άνθιμος κατά Gay Pride: Αμαρτία η τουριστική του αξιοποίηση

Με όπλο τις υπογραφές, που όπως λέει έχει στην κατοχή του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη ματαίωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη.  
 
Όπως ανέφερε ο προκαθήμενος της εκκλησιαστικής αρχής της συμπρωτεύσουσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές κατοίκων της πόλης, επικυρωμένες από συμβολαιογράφο.
 
Ο σεβασμιότατος χαρακτήρισε μάλιστα, ως αδίκημα τη γυμνότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Να περπατούν 3.000 έτσι είναι αδίκημα", ενώ ζήτησε από τους γονείς "να πάρουν τα παιδιά τους και να απομακρυνθούν".
 
Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε την τουριστική αξιοποίηση της ομοφιλικής πορείας, αμαρτία, ενώ τόνισε: "Δεν θέλουμε τέτοιο κόσμο" και χαρακτήρισε ξένους όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των οργανώσεων ομοφυλοφίλων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων.
 
Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε αντιδιαστολή για τους 3.000 συμμετέχοντες στο Gay Pride, η Εκκλησία κατάφερε να φέρει 250.000 επισκέπτες το 2012 στους εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο.
 
"Η διαμαρτυρία ήρθε από το λαό" συνέχισε ο κ. Άνθιμος απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι οι όποιες διαμαρτυρίες δημιουργήθηκαν μετά από παρέμβαση της Εκκλησίας.