Ξύλο και χημικά στην Πάρο για τη Χρυσή Αυγή

Επεισόδια, τραυματίες και χρήση χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκαν στην Πάρο αργά το βράδυ της Πέμπτης. Το κλίμα στο νησί ήταν θερμό από το πρωί, αφού λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής, στην Πάρο μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από Σύρο και Αθήνα.

Παράλληλα με την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές του κόμματος, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση κινημάτων και πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως γράφει το www.cyclades24.gr ο όγκος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης ήταν μεγάλος για τα δεδομένα του νησιού, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς το χώρο της συνδιάσκεψης της Χρυσής Αυγής. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, υπήρξε ένταση και τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν. Στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν διαδηλωτές που τραυματίστηκαν (ελαφρά) και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι διαδηλωτές και Χρυσαυγίτες δεν ήρθαν σε επαφή, καθώς στήθηκε "τοίχος" από την αστυνομία και το μόνο που έγινε, είναι να ανταλάξουν κάποια "Γαλλικά" μεταξύ τους.

Κατά τα άλλα, η συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε κανονικά στην ταβέρνα «Πάρος», στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος και αρκετός κόσμος.

Το πρωί στο πλοίο Blue Star Ferries που κατέφθασε στο λιμάνι της Παροικιάς το πρωί της Πέμπτης βρισκόταν η αποστολή του κόμματος της Χρυσής Αυγής με επικεφαλείς τους βουλευτές Ιωάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.

Στο λιμάνι από νωρίς είχαν ληφθεί από την αστυνομία και το λιμενικό αυστηρά μέτρα μη προσέλευσης στην προβλήτα από κανένα άτομο που δεν έχει σχέση με τις λιμενικές εργασίες.

Στο καράβι υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που ταξίδευαν όχι για να συνοδεύσουν την αποστολή της Χρυσής Αυγής, αλλά για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του οικείου αστυνομικού τμήματος για όσο η αποστολή της Χρυσής Αυγής θα βρίσκεται στην Πάρο, δεδομένου ότι έχει διοργανωθεί αντιφασιστική εκδήλωση. Οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς που ήρθαν είναι της ασφάλειας.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής από την Αθήνα επιβιβάστηκαν κατευθείαν σε ταξί και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Από τις εξελίξεις κατανοούμε ότι στο λιμάνι της Πάρου δεν υπήρχε οργανωμένη διαδικασία υποδοχής.