“Έφτιαξαν γυμναστήριο σε αρχαιολογικό χώρο”

Για αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου να κατασκευάσει γυμναστήριο σε αρχαιολογικό χώρο, παρότι υπήρχε ιδιόκτητος χώρος του Πανεπιστημίου που αρχικά είχε επιλεγεί, κάνει λόγο ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.

Σε ερώτηση του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρει :

“Σύμφωνα με την, υπ’ αρ. 8972/10-4-2002, απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξασφαλίσθηκε πίστωση ύψους ποσού 88.041 ευρώ για τη δημιουργία Γυμναστηρίου, για τους φοιτητές του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, εκτάσεως 243 τ.μ., σε ημιυπαίθριο ιδιόκτητο χώρο του Πανεπιστημίου, ευρισκομένου επί της οδού Ιωάννη Θεοτόκη αρ. 72 στην Κέρκυρα.

Μάλιστα, διενεργήθηκαν οι προς τούτο Πρόχειροι Μειοδοτικοί Διαγωνισμοί, για τον εξοπλισμό του Γυμναστηρίου με όργανα γυμναστικής και για την τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου, με τον ρητό όρο πως η τελική επιλογή θα γίνει, αυστηρά, βάσει των προδιαγραφών του συγκεκριμένου χώρου”.

Ο βουλευτής συνεχίζει λέγοντας ότι “η ίδια Πρυτανική Αρχή, η οποία, ενώ, αρχικώς, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής του Γυμναστηρίου προκηρύσσοντας τους Μειοδοτικούς Διαγωνισμούς, εν συνεχεία αποφάσισε, αναιτιολογήτως, αυθαιρέτως και αυτοαναιρούμενη, αφ’ ενός, την εγκατάσταση 22 γραφείων στον αυτό χώρο για τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, αφ’ ετέρου, τη δημιουργία του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στο Κτήριο Α του οικοπέδου ΕΑΣΚ – ΠΑΛΛΑΔΑ, εντός της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, χαρακτηρισμένη ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τονίζεται πως, σύμφωνα με τις Οδηγίες της Ε.Ε. και το Π.Δ. 219/2006, για τη δημιουργία Γυμναστηρίου απαιτείται χώρος, τουλάχιστον, 100 τ.μ., ενώ εν λόγω χώρος, εκτός από Αρχαιολογικός, είναι εκτάσεως 87 τ.μ. Για τον λόγο αυτό, επιλήφθηκε η 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ζητώντας, με το υπ’ αρ. 4996/31/10/2012 έγγραφό της, την άμεση διακοπή των εργασιών”.