Εθελοντική αιμοδοσία και παιδιατρική διημερίδα στην Κρήτη

Δράσεις κοινωνικής μέριμνας με κύριο άξονα την περίθαλψη και την πρόληψη διοργανώνονται στην Κρήτη.

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κρήτης. Η αιμοδοσία πρόκειται να διαρκέσει από τις 09:30 το πρωί ως τις 13:00. Θα πραγματοποιηθεί με την κινητή μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι εργαζόμενοι απευθύνουν έκκληση σε συνάδελφους, αλλά και συγγενείς, φίλους και γνωστούς που έχουν τη δυνατότητα, να προσέλθουν για να προσφέρουν μια φιάλη αίμα. Παρακαλούνται παράλληλα οι αιμοδότες που δίνουν αίμα για την Τράπεζα αίματος του Συλλόγου, να αναφέρουν στους υπεύθυνους αιμοδοσίας ότι αφορά στην Τράπεζα Αίματος Νομαρχίας Ηρακλείου, μιας και η ονομασία της Τράπεζας δεν έχει ακόμα αλλάξει.

Επίσης, ο Σύλλογος Παιδιάτρων Ιδιωτικού Τομέα Κρήτης στα Χανιά διοργανώνει από 23 έως και 24 Φεβρουαρίου τη 16η παιδιατρική διημερίδα. Στόχος της διημερίδας και των διοργανωτών είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του μάχιμου παιδιάτρου. Σ' αυτή πρόκειται να συμμετάσχουν συντονιστές από την Ελλάδα, αλλά και καταξιωμένοι γιατροί από το εξωτερικό.