Ήρθε το Σπίτι Αισιοδοξίας για οικογένειες σε ανάγκη!

Η Procter & Gamble, η Εταιρεία που βρίσκεται πίσω από γνωστά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως Ariel®, Pantene®, Fairy®, Gillette®, Always® και Pampers®, ανακοινώνει σήμερα τη συμμετοχή και στήριξή της στο Πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με στόχο τη φιλοξενία, σε κατάλληλα διαμερίσματα, οικογενειών ή ατόμων που είναι άστεγα ή διαβιούν σε ακατάλληλες και επισφαλείς συνθήκες.

Η P&G συμμετέχει ενεργά σε αυτό το πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας την πλήρη και ριζική ανακατασκευή ενός ακινήτου που ανήκει στο δήμο Αθηναίων, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ώστε να γίνει κατάλληλο για τη υποδοχή οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Το "Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας" είναι ένα νέο, καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων με στόχο να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία και στήριξη σε οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες, μέσα από δωρεάν οργανωμένες, ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να ξεφύγουν από τον κύκλο του κοινωνικού τους αποκλεισμού και να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο σε διάστημα 6 -12 μηνών.

Η συμβολή της P&G στο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου της συγκεκριμένης κοινωνικής κατοικίας, την περαιτέρω ενίσχυση της διαβίωσης των οικογενειών που θα στεγαστούν στο "Σπίτι Αισιοδοξίας", αλλά και την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας για διάφορες επιπλέον υπηρεσίες και παροχές, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Δήμος Αθηναίων, αναλαμβάνει την επιλογή και στέγαση των οικογενειών στη νέα κοινωνική κατοικία καθώς και τη στήριξή τους μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως ψυχοκοινωνική στήριξη, επαγγελματική συμβουλευτική, καλλιέργεια/ανάπτυξη δεξιοτήτων και υποστήριξη της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της P&G Hellas, κ. Χανς Ντεβέλε αναφέρει σχετικά: "Το πρόβλημα της αστεγίας είναι ένα πρόβλημα σοβαρό και πολυδιάστατο και η αντιμετώπισή του απαιτεί την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση όλων μας. Αισθανθήκαμε κι εμείς, ως κομμάτι αυτής της Κοινωνίας, την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τόσους άλλους φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες που εργάζονται για την αντιμετώπισή του.

Η απόφασή μας αυτή κάνει πράξη τοπικά την παγκόσμια στρατηγική μας για τη δημιουργία της αίσθησης που εξασφαλίζει ένα σπίτι. Άλλωστε, η έννοια του σπιτιού και της οικογένειας έχει μία ιδιαίτερη σημασία για την P&G, καθώς κάθε προϊόν που δημιουργούμε έχει στο επίκεντρο τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας. Μας τιμά και μας συγκινεί η ευκαιρία που μας δίνεται να συνεργαστούμε με το Δήμο Αθηναίων και να υποστηρίξουμε αυτό το τόσο πρωτοποριακό πρόγραμμα. Η ευχή όλων μας είναι το σπίτι αυτό να χαρίσει σε κάποιες οικογένειες την απαραίτητη στέγη που χρειάζονται, αλλά κυρίως την δυνατότητα να αρχίσουν να ονειρεύονται ξανά".

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...