Ζητούν 400.000 ευρώ για να μεταφέρουν μαθητές

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών προς τις σχολικές μονάδες του νομού, ενημερώνοντας ότι οι μεταφορείς, προκειμένου να αρχίσουν την εκτέλεση του μεταφορικού έργου, ζητούν επιπλέον την καταβολή τουλάχιστον 400.000 ευρώ για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Εξάλλου, οι λεωφορειούχοι τόσο του ΚΤΕΛ Σάμου όσο και οι ιδιώτες μεταφορείς στην Ικαρία, δεν συμφωνούν και δεν αποδέχονται μέρος της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εάν δεν εξοφληθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της περασμένης χρονικής περιόδου και δεν προηγηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων και προτείνουν μείωση έως 5% της δαπάνης του μεταφορικού έργου των υφισταμένων συμβάσεων. Σημειώνουν ότι οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 1.800.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα διατέθηκαν 217.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθεοφάνους αναφέρεται και στο θέμα της επικινδυνότητας που προκύπτει με την υπέρβαση του επιβατικού δυναμικού σε κάποια δρομολόγια και τις διαμαρτυρίες που δέχεται καθημερινά από γονείς, μαθητές και συλλογικούς φορείς για τη μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας στην εκτέλεση του έργου της μεταφοράς μαθητών. Τέλος, ενημερώνει τον υπουργό ότι, σε γενικές συνελεύσεις των μαθητών, αποφασίστηκε η αποχή από τα μαθήματά τους με τη μη προσέλευσή τους στα σχολεία από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.