Μέριμνα με τρόφιμα για 5.000 άπορες οικογένειες

Ξεκίνησε την Πέμπτη η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης.

Από το νέο φορέα κοινωνικής μέριμνας συγκεντρώθηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες τρόφιμα για 5.000 οικογένειες.

Προγραμματίζεται να διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Εκπρόσωποι των δήμων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, παραλαμβάνουν δεκάδες τόνους τροφίμων, προκειμένου με τη σειρά τους, να διαθέσουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, περίπου 5.000 οικογένειες θα παραλάβουν βασικά είδη διατροφής όπως είναι λάδι, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, παξιμάδια, καφέ, αναψυκτικά , χυμούς, νερό, χαρτικά, απορρυπαντικά και διάφορα είδη προσωπικής υγιεινής.

Οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, έως τις αρχές του νέου έτους, σε ιδιώτες και δήμους, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης.

Κοινωνική μέριμνα και στη Σάμο

Ο Συλλογος Αυτοδυτών Σάμου παραδίδοντας 210 λίτρα γάλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Σάμου. Μέλη του συλλόγου κουβάλησαν πακέτα με γάλα φτιάχνοντας ουσιαστικά δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα από γάλα και όχι ένα, όπως ήταν ο στόχος που είχε ορίσει ο σύλλογος ξεκινώντας την προσπάθεια.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πολλές τέτοιες δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα που στοχεύουν στην ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Το παντοπωλείο του νησιού όλες τις προηγούμενες ημέρες μοίρασε, με τη συνδρομή των κοινωνικών λειτουργών αλλά και πλήθους εθελοντριών, πολλές τσάντες με τρόφιμα σε οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Οι τσάντες θα περιέχουν όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, κονσέρβες, απορρυπαντικά, χαρτικά, αλλά και κοτόπουλο, ενώ ήδη στάλθηκαν σήμερα εκατό δέματα στην Ικαρία.

Τα άτομα που έχουν απευθυνθεί φέτος στο κοινωνικό παντοπωλείο είναι περισσότερα από πέρυσι, αλλά ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός, καθώς δεν έχει γίνει η τελική απογραφή. Το βέβαιο είναι ότι οι ευεργετηθέντες θα ξεπεράσουν τα 1.200 άτομα.