Χιόνια ακόμα και μέσα στην Τρίπολη

Χιόνισε το πρωί σήμερα στην ορεινή Αρκαδία, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Οι οδηγοί που πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και ορεινής Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Ήδη πολλά χωριά έχουν ντυθεί στα λευκά στην περιοχή της Γορτυνίας πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, Βαλτσινίκο, Μαγούλιανα, Βυτίνα, Λαγκάδια, καθώς και στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου που είναι ανοικτό, ενώ έχει χιονίσει και στη Ζήρεια Κορινθίας.

Κατά τις νυχτερινές ώρες και προς το ξημέρωμα αύριο, αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη, γι' αυτό και από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα, εκδόθηκε ανακοίνωση που συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να κινηθούν σε αυτόν να λάβουν υπόψη τους τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

-Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

- Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.

-Έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.

-Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.

-Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

-Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε - αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας.

-Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.

-Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562.000».