Ναρκωτικά, αρχαία, όπλα και πυρομαχικά στα ορεινά του Ρεθύμνου

Ναρκωτικά, αρχαία, όπλα και πυρομαχικά ήταν το αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας στα ορεινά, νότια του νομού Ρεθύμνου από τμήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο αδέρφια, 25 και 27 ετών συνελήφθησαν στην Ορνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου από τους αστυνομικούς, όταν σε έρευνα που έγινε σε διάφορους χώρους ιδιοκτησία τους, μετά από πληροφορίες που χειρίστηκαν οι αρχές, εντοπίστηκαν: "Εξηνταπέντε κιλά χασίς, αρχαιολογικά αντικείμενα, όπλα και φυσίγγια".

Η επιχείρηση της αστυνομίας οδηγεί σήμερα στον εισαγγελέα τα δύο αδέρφια που το τελευταίο διάστημα η δράση τους είχε ενταθεί, ενώ το σύνολο της ποσότητας του χασίς όπως όλα δείχνουν αποτελεί, νέα παραγωγή μιας και είναι πρόσφατα αποξηραμένο. Ως εκ τούτου οι αρχές ερευνούν για την περίπτωση οι δύο άνδρες να διατηρούν φυτεία όπως επίσης και για το εάν συνεργάζονται με άλλα άτομα.

Ο κατάλογος όλων όσων εντόπισε η αστυνομία αφορά σε: "Εξήντα πέντε κιλά ακατέργαστη κάνναβη, ένα πυροβόλο όπλο μάρκας SCORPION διαμετρήματος 7,65 mm, με φυσίγγιο στην θαλάμη και διπλό γεμιστήρα που περιείχε συνολικά είκοσι έξι φυσίγγια, ιδίου διαμετρήματος, ένα πήλινο αρχαίο αμφορέα διαστάσεων 20Χ60 cm, δύο πήλινα αρχαία δοχεία και διάφορα άλλα πήλινα αντικείμενα, ένα ζευγάρι κιάλια και ένα μονοκύαλο, μια κουκούλα, μια ζυγαριά και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης επικοινωνίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών".