Προσλαμβάνουν σεκιούριτι για να φύλαει τις στάνες

Στην πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης προσανατολίζονται κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου. Η περιοχή, κατά τη γνώμη τους, έχει επιτακτική ανάγκη φύλαξης καθώς θεωρούν ότι έχει μπει στο "στόχαστρο" ληστών και ζωοκλεφτών.

Με αφορμή τα πολύ συχνά, καθημερινά σχεδόν, κρούσματα παραβατικότητας, οι κάτοικοι που συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση, αποφάσισαν, για να προστατεύσουν σε πρώτη φάση τις περιουσίες τους, να συγκροτηθούν κλιμάκια από τους ίδιους τους κατοίκους, για να γίνονται περιπολίες κάθε βράδυ, στο χωριό και στις στάνες. Ωστόσο, σκέφτονται πολύ σοβαρά να προσλάβουν ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για τις νυχτερινές ώρες.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα συνέλευση, την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι στην τοπική εφημερίδα της Αχαϊας, "Γνώμη",οι κάτοικοι της περιοχής, θεωρούν ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Κάθε πρωί βρίσκουν τα σπίτια, τις αποθήκες, τις στάνες και τα κοτέτσια τους ρημαγμένα.

"Τις προάλλες άδειασαν ένα ολόκληρο σπίτι. Σήκωσαν από τα κρεβάτια μέχρι τις ντουλάπες. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο", δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Στο τελευταίο περιστατικό, κτηνοτρόφος της περιοχής της Δαφνούλας, στο χοιροστάσιο του οποίου εισέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας τρεις άγνωστοι, εγκατέστησε συναγερμό και είναι υπέρ της πρόσληψης της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. Συνελήφθη ο ένας από τους τρεις δράστες συνελήφθη.