Βασάνισε και σκότωσε τη μάνα του – Ο αδελφός είχε σκοτώσει τον πατέρα

Για τη δολοφονία της 79χρονης μητέρας του συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας ένας 49χρονος, ο αδερφός του οποίου, το 2002, είχε σκοτώσει με κυνηγετικό όπλο τον πατέρα τους.

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, γειτόνισσα της ηλικιωμένης επικοινώνησε με τις αστυνομικές Αρχές, εκφράζοντας την ανησυχία της για την 79χρονη, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις προηγούμενες ημέρες.

Ανδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας μετέβησαν στο σπίτι όπου διέμενε η 79χρονη μαζί με τον γιο της και, παρουσία του 49χρονου, τη βρήκαν νεκρή.

Ο φερόμενος ως δράστης, που -σύμφωνα με την Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα-, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι αυτός σκέπασε τη μητέρα του στο κρεβάτι, αλλά δεν κατάλαβε ότι είχε χάσει τη ζωή της.

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, καθώς επήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Με βάση την αξιοποίηση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του 49χρονου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και ο 49χρονος συνελήφθη, με ένταλμα της Ανακρίτριας Λαμίας.