Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Ισχυροί άνεμοι, κρύο και υγρασία επικρατεί από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα που από ότι φαίνεται η κακοκαιρία επιστρέφει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι ισχυροί άνεμοι, προκάλεσαν την πτώση δέντρων στη Σταυρούπολη, στο Ωραιόκαστρο, στην οδό Δωδεκανήσου, αλλά και στην παλαιά Εθνική Οδός του Κιλκίς, στην περιοχή του ξενοδοχείου ΤΑΝΙΑ, όπου προκλήθηκε πτώση καλωδίου της ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνεμοι στη Θεσσαλονίκη πνέουν ισχυροί, εντάσεως 5 Μποφόρ, με την υγρασία σε ποσοστό 66% και τη θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Στους 6 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 66% με εναλλαγή συννεφιάς και βροχής, είναι η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στην Έδεσσα, στη Βέροια, στις Σέρρες, στην Καστοριά, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Στους 4 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 88% και συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά κέντρα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να σημειωθούν σήμερα.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα των 3-5 Πηγαδιών, του Πισοδερίου και του Καιμακτσαλάν.

Στη Βασιλίτσα είναι σε αναστολή λειτουργίας το διπλό σύστημα μεταφοράς, λόγω ανέμων.

Με καλή ποιότητα χιονιού η Κρέμαση, η ψηλότερη πίστα της Ελλάδας (Καιμακτσαλάν) θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα.

Κρύο και τοπικές βροχές

Στο μεταξύ σε ότι αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα αναμένουμε νεφώσεις και τοπικές βροχές  αρχικά στα δυτικά και βορειοδυτικά και έως το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά διαστήματα έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ από το απόγευμα ενδέχεται να χιονίσει και στα ορεινά των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από βορά προς νότο θα κυμανθεί από 1 έως 14 και τοπικά 16 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -5 έως 11 στη βόρεια Ελλάδα, 1 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 0 έως 13 και τοπικά 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια – βορειοδυτικά φτάνοντας στα πελάγη τα 7 και πρόσκαιρα τα 8 με 9 μποφόρ.