Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική

Αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν στην Αττική λόγω της χθεσινοβραδινής χιονόπτωσης, τα οποία όμως αποκαθίστανται σταδιακά μέσα στην ημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των καιρικών συνθηκών, σε πολλούς δρόμους η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετούς δήμους.

"Τέσσερα συνεργεία του δήμου Αμαρουσίου ρίχνουν αλάτι από τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους της περιοχής" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι "όλοι οι κεντρικοί δρόμοι στον δήμο είναι ανοιχτοί, με κάποια προβλήματα να υπάρχουν ακόμη σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους, όπου χρειάζεται προσοχή λόγω του παγετού".

"Έχει χιονίσει αρκετά, αν συνέχιζε τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα. Η πόλη δεν σταμάτησε όμως να λειτουργεί" σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Στον δήμο Πεντέλης, κλειστός παραμένει μόνο ο περιμετρικός δρόμος Πεντέλης-Άγιος Πέτρος – Νέας Μάκρης από την πρόσφατη κακοκαιρία είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στο μεταξύ, παραμένει η επιβολή διακοπής της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Σε άλλα σημεία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης "414" έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση "ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ", από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, σε σημείο της λεωφόρου Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα και στην είσοδο των Θρακομακεδόνων από το Ολυμπιακό Χωριό.