Θεσσαλονίκη: Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω παγετού

Υπό συνθήκες ολικού παγετού βρέθηκε χθες το βράδυ και σήμερα, νωρίς το πρωί, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (έως και -14 βαθμοί Κελσίου στην Φλώρινα).

Στη Φλώρινα, με απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 2015, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού έως την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 -οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νέα ενημέρωση- ανακοίνωσε ο δήμος Άργους Ορεστικού στο νομό Καστοριάς.

Ο παγετός και οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ., ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 15ο έως 30ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 22ο χλμ.

Εξάλλου, διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων ισχύει και σε σημεία των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αστυνομικών διευθύνσεων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χ/Κ Βόρρας, από 20o έως 25ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και την επαρχιακή οδό Καστανερής -Λιβάδια (νομός Κιλκίς).

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Κερασιάς - Χ/Κ Βόρρας και Βεροίας - Σελίου από 20ο έως 26ο χλμ. (Χ/Κ Σελίου).

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καλλιπεύκης - Π.Παντελεήμονα (όρια νομού Πιερίας, δ/ση "Βρύση του Κατή", Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Αγ. Νικόλαος".

Στα δύο τελευταία σημεία, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Κατά τις βραδινές ώρες, λόγω ύπαρξης παγετού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.