Χωρίς ρεύμα Δημητσάνα και Στεμνίτσα λόγω κακοκαιρίας

Γράφει ο Βαγγέλης Τριάντης 

Χωρίς ρεύμα παραμένουν δύο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της Αρκαδίας, η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή και επικοινώνησαν με το news.gr και τα δύο χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Και αυτό διότι οι δύο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί τροφοδοτούνται με ρεύμα από το σταθμό της ΔΕΗ στα Λαγκάδια.

Ωστόσο, η σφοδρή χιονόπτωση δεν επιτρέπει στους τεχνικούς της ΔΕΗ να ανέβουν στο σταθμό και να αποκαταστήσουν τη βλάβη με αποτέλεσμα στην περιοχή να έχει σημειωθεί μπλακ άουτ. Η απόγνωση δε των επισκεπτών είναι τέτοια που κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να προμηθευτούν ακόμη και γεννήτριες. 

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το κατά πόσο οι τοπικές αρχές προτίθενται άμεσα να αποκαταστήσουν τη βλάβη, καθώς η περιοχή παραμένει χωρίς ρεύμα και όπως ανέφεραν στο news.gr επισκέπτες στην περιοχή, πιθανότατα θα μείνει ως έχει και την Πρωτοχρονιά, με το κρύο που επικρατεί στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. 

Να σημειωθεί ότι από χθες στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή χιονόπτωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεξιά και αριστερά του δρόμου έβλεπε κανείς για αρκετή ώρα ακινητοποιημένα οχήματα, με τις τοπικές αρχές να κινητοποιούνται με σημαντική καθυστέρηση, όπως καταγγέλλουν οι επισκέπτες στην περιοχή.