Απότακτος αστυνομικός εξαπατούσε επιχειρηματίες

Aπότακτος αστυνομικός εκδιώχθηκε από το Σώμα τον Μάρτιο του 2010, όταν στην ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν την παράνομη δραστηριότητά του.

Έκτοτε, ο 37χρονος εντατικοποίησε τις απάτες. Συγκεκριμένα, ο πρώην αστυνομικός, μαζί με 33χρονο Έλληνα συνεργό και την 30χρονη Βουλγάρα σύζυγό του, παρουσιαζόταν σε επιχειρηματίες και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας ως υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με το ψεύτικο όνομα "Δημήτριος Ιωσηφίδης" και τους υποσχόταν να προωθήσει τις αιτήσεις για την υπαγωγή τους σε διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων, ζητώντας από τον καθένα ποσά από 2.000 έως 6.000 ευρώ.

Η Αστυνομία έχει εξιχνιάσει ήδη δώδεκα υποθέσεις εξαπάτησης, από τις οποίες εννέα αφορούσαν επιδότηση καλλιεργειών και οι υπόλοιπες επιδότηση αλιείας και καταστημάτων. Το σύνολο των χρημάτων που απέσπασε ο πρώην αστυνομικός υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αστακού, οι οποίοι εξιχνίασαν τις υποθέσεις, σχημάτισαν δικογραφία εις βάρους του άλλοτε συναδέλφου τους για απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κι άλλες σχετικές υποθέσεις που δεν έχουν ακόμη εξιχνιαστεί.