Στο εδώλιο έξι Βρετανοί που ξυλοκόπησαν συμπατριωτη τους

Ξεκίνησε η δίκη των έξι νεαρών Βρετανών, οι οποίοι ξυλοκόπησαν βάναυσα πριν από τέσσερα χρόνια ένα συμπατριώτη τους, στα Μάλια Ηρακλείου, στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου. Οι νεαροί ξυλοκόπησαν βάναυσα πριν από τέσσερα χρόνια ένα συμπατριώτη τους, στα Μάλια Ηρακλείου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν, να νοσηλευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μέχρι και σήμερα να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Και οι έξι, ένας 25χρονος, ένας 24χρονος και τέσσερις 23χρονοι κατηγορούνται για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Κατά την σύντομη κατάθεσή του λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, το θύμα της επίθεσης, ο 32χρονος σήμερα Βρετανός ανέφερε πως δε θυμάται τίποτα, καθώς από τα χτυπήματα, δεν έχει πια μνήμη.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2008 όταν συναντήθηκαν έξω από μπαρ των Μαλίων δύο παρέες Βρετανών και άρχισαν να διαπληκτίζονται για ποδοσφαιρικές διαφορές. Τότε ο άτυχος Βρετανός δέχθηκε την επίθεση των συμπατριωτών του μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του .

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρόκειται, “για πρωτοφανή αγριότητα που επέφερε σοβαρότατες κακώσεις, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και εμπόδισαν αυτόν σημαντικά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, να χρησιμοποιεί το σώμα και τη διάνοιά του”.