Δράμα στην Οινόη: Το σπίτι εξαμελούς οικογένειας έγινε στάχτη!

Το δράμα της οικογένειας στο χωριό Οινόη συγκινεί όλη την Ηλεία.

Στην απελπισία βυθίστηκε μια εξαμελής οικογένεια, η οποία, από σφοδρή πυρκαγιά στο σπίτι της, έμεινε στο δρόμο!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, το διώροφο σπίτι που διέμεναν, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 12:00 της Τρίτης.

Παρότι κινητοποιήθηκαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αμαλιάδα, τίποτα δε γλίτωσε από τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε πρίζα που βρισκόταν δίπλα στον καναπέ του σαλονιού και έτσι οι φλόγες επεκτάθηκαν άμεσα.

Στο σπίτι διέμεναν η ηλικιωμένη μητέρα, ο γιος της, η κόρη της με τον άντρα της και τα δύο τους παιδιά ηλικίας 11 και 19 ετών. Τα δύο παιδιά βρίσκονταν μέσα στο σπίτι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά και ευτυχώς κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Οι κάτοικοί του χωριού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια, που πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης. Συγγενείς και φίλοι προσωρινά θα φιλοξενήσουν τα μέλη της οικογένειας, όμως θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε η οικογένεια να μην περάσει τον χειμώνα της στο δρόμο.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού Νικολία Αποστολοπούλου μίλησε για τα όσα συνέβησαν την ώρα της πυρκαγιάς. "Η φωτιά ξέσπασε από το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν ήμουν μέσα, ήμουν στα γαλιά μου. Δεν είχα βάλει φωτιά για μαγείρεμα. Τα παιδιά μου έλειπαν στα πρόβατα", είπε η ηλικιωμένη.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οινόης, Γιώργος Κοκκότης, ανέφερε πως υπήρξε άμεση επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας και θα υπάρξει μέριμνα για τη στήριξη της οικογένειας.

"Είμαστε δίπλα στην οικογένεια, το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο για να βοηθήσουν την οικογένεια. Θα προσπαθήσουμε όλοι για να φιλοξενήσουμε την οικογένεια, αλλά αυτή είναι μια προσωρινή λύση»"ανέφερε ο κ. Κοκκότης.

Οι κάτοικοι του χωριού φέρονται να έχουν ήδη ξεκινήσει τη συγκέντρωση χρημάτων και άλλων ειδών για να στηρίξουν άμεσα την οικογένεια στις ανάγκες της.