Χανιά: Χωρίς νερό όλη η πόλη λόγω βλάβης σε αγωγό

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης των Χανίων, όπως επίσης και στην παλιά πόλη, προκάλεσε ζημιά που προκλήθηκε σε κεντρικό αγωγό.

Ο αγωγός ύδρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης, από τον οποίο παίρνουν νερό το κέντρο και η παλιά πόλη, φέρεται να έχει σπάσει και αυτό, όπως είναι λογικό, προκάλεσε, προβλήματα.

Πέρα από το νερό που έτρεχε και γέμισε αρκετά σημεία, υπήρξε πρόβλημα διαμοιρασμού της υδροδότησης στο σύστημα αγωγών που λειτουργούσαν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς νερό είχαν μείνει δεκάδες επιχειρήσεις και σπίτια, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο σε επιχειρήσεις καφέ και εστίασης.

Μετά τις 11:00 εντοπίστηκε και η βλάβη.

Επρόκειται για αγωγό σε σημείο του κεντρικού αγωγού επί της οδού Τζανακάκη.

Συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης βρέθηκαν εκεί για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Από το σπάσιμο του αγωγού έχει υποστεί διάβρωση και το οδόστρωμα, στο σημείο που υπερχείλισαν τα ύδατα με ανεξέλεγκτο τρόπο.

Για τον συγκεκριμένο αυτό λόγο, σε συνδυασμό με τα έργα που γίνονται για αποκατάσταση της βλάβης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το ύψος της οδού Μιχελιδάκη μέχρι το τέλος της οδού Τζανακάκη, όπου προκλήθηκε και η κύρια ζημιά.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ θα αντικαταστήσουν κομμάτι του αγωγού, μήκους έξι μέτρων περίπου, ωστόσο, η επιχείρηση παρουσιάζει δυσκολίες, λόγω και των πολλών υπόγειων καλωδίων που υπάρχουν στο σημείο της βλάβης. 

(φωτογραφία αρχείου)