Τόνους λαθραίου καπνού ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

Μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους 10 τόνων, εντόπισε το κλιμάκιο της Περιφέρειας Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών. Το παράνομο φορτίο μεταφερόταν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα χωρίς παραστατικά διακίνησης.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδίου, που εκπονήθηκε, μετά από εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Το φορτίο κατασχέθηκε ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, μαζί με το φορτηγό όχημα, ενώ αποστολέας ήταν μία φορολογικά ανύπαρκτη εταιρεία, η οποία έχει έδρα τη Βουλγαρία. Επίσης, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού ως διακινητής του φορτίου.

Κατά το διενεργηθέντα έλεγχο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μίας αποθήκης, εκμισθωμένης στην ελεγχόμενη εταιρεία, όπου, κατά τον έλεγχο των αποθεμάτων ακατέργαστου καπνού, προέκυψαν διαφορές 27.652 κιλών καπνού.

Επίσης, σε δεύτερη αποθήκη, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο αγρότης – ιδιοκτήτης της εταιρείας φάντασμα καταμετρήθηκαν 30 τόνοι καπνού, οι οποίοι, κατά δήλωσή του, είναι καπνός γεωργικής παραγωγής του ιδίου και των 2 θυγατέρων του. Ο πληρεξούσιος υπεύθυνος και σύζυγος της διαχειρίστριας της ελεγχόμενης εταιρείας συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.